

Η Ελβετία ανέστειλε τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω του Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επικαλούμενη τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων και την ανεπαρκή εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Η Ελβετία σχεδίαζε αρχικά να επιτρέψει τις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες με έως 150 θεατές, από τη Δευτέρα, αλλά επέλεξε μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση την ώρα που οι γειτονικές της Γαλλία και Γερμανία επίσης ‘φρενάρουν’ το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
«Ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων είναι αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλος για να υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται και πάλι από τα τέλη Φεβρουαρίου», ανέφερε η κυβέρνηση. «Επιπρόσθετα, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν έως τώρα εμβολιαστεί για να αποτραπεί η απότομη αύξηση των νοσηλειών».
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελβετία και στο γειτονικό Λιχτενστάιν αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας τα 1.750 χθες, αρκετά υψηλότερα από τον μέσο όρο του 7ημέρου των 1.285 περιστατικών.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.
Η Ισπανία υπόσχεται να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ το 2025
Για αμυντικές δαπάνες 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος έκανε λόγο ο Ισπανός.