

Η Ελβετία ανέστειλε τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω του Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επικαλούμενη τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων και την ανεπαρκή εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Η Ελβετία σχεδίαζε αρχικά να επιτρέψει τις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες με έως 150 θεατές, από τη Δευτέρα, αλλά επέλεξε μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση την ώρα που οι γειτονικές της Γαλλία και Γερμανία επίσης ‘φρενάρουν’ το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
«Ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων είναι αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλος για να υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται και πάλι από τα τέλη Φεβρουαρίου», ανέφερε η κυβέρνηση. «Επιπρόσθετα, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν έως τώρα εμβολιαστεί για να αποτραπεί η απότομη αύξηση των νοσηλειών».
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελβετία και στο γειτονικό Λιχτενστάιν αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας τα 1.750 χθες, αρκετά υψηλότερα από τον μέσο όρο του 7ημέρου των 1.285 περιστατικών.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Μαζική επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.