ΕΛΣΤΑT: Αναμένεται να δοθεί παράταση στην απογραφή

Στην αποκάλυψη ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος που έκανε λόγο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις είπε πως το ζήτημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ και αρκετοί αποχώρησαν από την διαδικασία. «Νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία που καταγράφονται στην απογραφή δεν πρόκειται να δοθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως τόνισε είναι παράνομο και πέρα από αυτό όπως υπογράμμισε «θα ήταν ατιμωτικό για εμάς»

Πρόσθεσε ότι οι επιπλέον ερωτήσεις αποσκοπούν στην καταγραφή ποιοτικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας μας και ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ υπογράμμισε πως «δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι».

Παράλληλα, ανέφερε πως για να απογραφεί κάποιος δεν είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ, καθώς όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στην υπηρεσία και με το ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα