ΕLPEN: Ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα Ακριτικά Νησιά της χώρας

Την έμπρακτη στήριξή της στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της χώρας μας επιβεβαίωσε η ELPEN, συμμετέχοντας στον Διάπλου 2022, που διοργάνωσε η Σύμπλευση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσέφερε έναν Καρδιολογικό Υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού.

Διάπλους 2022 πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-15 Μαΐου 2022 σε εννέα μικρά ακριτικά και απομονωμένα νησιά. Ο στόλος της Σύμπλευσης αποτελούνταν από 11 φουσκωτά σκάφη και μετέφερε πάνω από 90 εθελοντές στα νησιά Σίκινος, Κάσος, Τήλος, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου 2022 διανύθηκε συνολική διαδρομή άνω των 500 ναυτικών μιλίων. Πρωταρχικός στόχος της αποστολής ήταν η προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και συναφών υπηρεσιών υγείας σε 24 Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Παραϊατρικές Ειδικότητες/Υπηρεσίες, πλαισιωμένες από την έμπειρη νοσηλευτική ομάδα της Σύμπλευσης.

Η Σύμπλευση είναι μία Aστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, οργανώνει δράσεις, όπου παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δημιουργεί έργα υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες και βελτιώνει τις εκπαιδευτικές υποδομές των τοπικών κοινωνιών.