

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, ανέφερε ότι θα πληρώσει δισεκατομμύρια φόρους φέτος. Συγκεκριμένα, την Κυριακή το βράδυ ανήρτησε ένα tweet, στο οποίο αναφέρει ότι πρόκειται να πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια σε φόρους αυτή τη χρονιά. Η δήλωση του Μασκ, έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες της Ελίζαμπεθ Γουόρεν ότι δεν πληρώνει φόρους.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά από μια δημόσια διαμάχη με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τους φόρους, αφού ανέφερε ότι ο Μασκ έχει άδικα επιτραπεί να μην πληρώνει φόρους. «Ας αλλάξουμε τον πλαστό φορολογικό κώδικα, ώστε το Πρόσωπο της Χρονιάς να πληρώνει πραγματικά φόρους και να σταματήσει να φορτώνει δωρεάν όλους τους άλλους», έγραψε η Warren στο Twitter.
«Μου θυμίζεις όταν ήμουν παιδί και η θυμωμένη μαμά του φίλου μου φώναζε τυχαία σε όλους χωρίς λόγο», απάντησε ο Μασκ.
Δισεκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Musk, του AMZN Jeff Bezos της Amazon και του BRK.B Warren Buffet της Berkshire Hathaway, έχουν αποφύγει να πληρώσουν φόρους εδώ και μερικά χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ProPublica.
Τους τελευταίους μήνες, ο Μασκ πούλησε μεγάλα ποσά μετοχών της Tesla, κάνοντας ακόμη και μια δημοσκόπηση στο Twitter στους ακολούθους του για να δει αν πρέπει ή όχι να πουλήσει περισσότερες μετοχές.
Σχετικά Νέα
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.