Ελληνικό παγωμένο παγωτό από … Souvla!

Κάτι πρωτότυπο «ψήνεται» στο Σαν Φρανσίσκο που αναμένεται να φέρει τους Αμερικάνους ένα βήμα πιο κοντά στην ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα. Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία της αλυσίδας εστιατορίων «Souvla», ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ομογενειακής επιχείρησης, Τσαρλς Μπιλίλης παίρνει κυριολεκτικά τους δρόμους πουλώντας greek frozen yogurt.

Έχοντας μετατρέψει ένα φορτηγάκι «Chevy P10» του 1971 σε κινητό παγωτατζίδικο ο κ. Μπιλίλης δημιουργεί ουσιαστικά την πρώτη καντίνα στις ΗΠΑ που θα σερβίρει αντί για βρώμικο … παγωμένο παγωτό!

Το κινητό παγωτατζίδικο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, κλέβοντας τις εντυπώσεις, στο φεστιβάλ  «Eat Drink SF» του Σαν Φρανσίσκο, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ φαγητού της πόλης. Θα περιπλανιέται και θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία έτσι ώστε να μυηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο παγωμένο γλύκισμα που έχει γίνει, τα τελευταία χρόνια, trend στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το επόμενο βήμα είναι η ενοικίαση του vintage οχήματος σε τρίτους. Το φορτηγάκι θα διατίθεται προς ενοικίαση για ιδιωτικές εκδηλώσεις, με σκοπό να προσφέρει απεριόριστο «frozen yogurt» για 1500 δολάρια την πρώτη ώρα και 1000 δολάρια για κάθε ώρα επιπλέον.

Για τον Τσαρλς Μπιλίλη το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα λειτουργεί ως «μια αναφορά στα θρυλικά παγωτατζίδικα ‘Mister Softee’ αλλά με μια ελληνική πινελιά». Άλλωστε τα χρώματα, λευκό και γαλάζιο, που κοσμούν το εξωτερικό της τετράτροχης καντίνας είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή της ανατέθηκε στον Μπράιαν Μιλοσάλιεβιτς, ιδρυτή γνωστής εταιρείας μάρκετινγκ στο Λος Aντζελες, που έχει κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, τις δημοφιλείς καντίνες «Milk Bar Christina Tosi».

Ο κ. Μπιλίλης ποντάρει αρκετά και στον τρόπο σερβιρίσματος του παγωμένου γιαουρτιού καθώς επαναχρησιμοποιούνται τα θρυλικά χάρτινα κύπελα «Anthora» από το κατάστημα της Νέας Υόρκης.

Ο Έλληνας ομογενής έχει καταφέρει, όλα αυτά τα χρόνια, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού αποκτώντας πιστούς θαμώνες. Η καλύτερη πάντως διαφήμιση για τα προϊόντα του έγινε το 2017, όταν η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του τέως Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, έγραψε στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media ότι το φαγητό της Souvla “ομόρφυνε” την πεντάωρη πτήση της.

Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστώνη έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την Ελλάδα. Η μητέρα του,  Μαρία Λεωτσάκου, ήλθε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1970 από το Χαλάνδρι, με καταγωγή από την Πάρο και την Αθήνα, ενώ είχε προηγηθεί η εγκατάσταση των προπαππούδων στην Αμερική από τη Μάνη.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν, η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τα  εστιατόρια «Souvla» είναι μια σουβλακερί  περισσότερο μοντέρνα και προσιτή, αλλά συνάμα εμπνευσμένη από τις παραδόσεις, τις ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος θα λέγαμε ότι έχει πετύχει και με το παραπάνω τους αρχικούς του στόχους!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα