Ελληνικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν στενά το Yavuz

Σε στενή παρακολούθηση από πολεμικά πλοία του Ελληνικού στόλου βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ. Η σχετική διαταγή από το ΥΠΕΘΑ δόθηκε  αργά χθες βράδυ και ήδη τα ελληνικά πολεμικά πλοία που έλαβαν τις σχετικές εντολές πλέουν σε κατάλληλη απόσταση από το τουρκικό γεωτρύπανο, που συνοδεύεται από μία φρεγάτα και από μία κορβέτα.

Η “επιτήρηση” του τουρκικού σκάφους από πολεμικά πλοία του στόλου μας θεωρείται επιβεβλημένη, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε απρόοπτη “επιχείρηση” των Τούρκων, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί ότι προορισμός του ΓΙΑΒΟΥΖ είναι η Κύπρος. Είναι φανερό ότι κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, μπορεί να επιχειρηθεί οτιδήποτε εκ μέρους των γειτόνων.

Η απόφαση για παρακολούθηση εκ μέρους του Ελληνικού στόλου, όπως προβλέπεται διεθνώς για ανάλογες περιπτώσεις, επί της ουσίας είχε ανακοινωθεί σε χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί».

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη , ο οποίος με τη σειρά του έχει διαρκή επαφή με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Σ. Πετράκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα