

Σε Αθήνα και Άγκυρα θα βρεθεί την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, για ξεχωριστές συζητήσεις με τους ομολόγους του, Νίκο Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ενόψει και της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 και 28 Αυγούστου, το Βερολίνο συνεχίζει τις διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες με στόχο να αμβλύνει την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να επαναφέρει τις διερευνητικές συνομιλίες.
Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής η συζήτηση επί των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η συζήτηση στην ολομέλεια προσδιορίζεται για την Τετάρτη.
Η Τουρκία από την πλευρά της κατέθεσε Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ, με την οποία χαρακτηρίζει άκυρη τη συμφωνία Αθήνας – Καΐρου και επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το τουρκολυβικό μνημόνιο.
Είχε προηγηθεί επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη για την απόπειρα παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας.
Σε συνέντευξή του στη Real News, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως, αν η Τουρκία εμμείνει στην πολιτική της κλιμακούμενης έντασης, η Κομισιόν δεν θα διστάσει από την πλευρά της να προχωρήσει σε κλιμακούμενες δράσεις με όλες τις επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι.
Σε νέες δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστρεψε τα βέλη του στην Γαλλία, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και ο υποναύαρχος Cem Gurdeniz, που θεωρείται αρχιτέκτονας του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η παρουσία των γαλλικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή «ρίχνει λάδι στη φωτιά».
Πηγή: euronews.com
Σχετικά Νέα
M. Aργυρού στο ΕΡΤNews: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της Standard & Poor’s
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard &.
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.
Ιράν και ΗΠΑ σήμερα στη Ρώμη για τον β’ γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζουν σήμερα στη Ρώμη τις συνομιλίες για το.
Το «φαινόμενο Άντριου Τέιτ» εξαπλώνεται στα σχολεία της Βρετανίας – Αγόρια αρνούνται να μιλήσουν σε γυναίκες καθηγήτριες
Οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτούν την αύξηση του μισογυνισμού και του σεξισμού στις σχολικές αίθουσες του.