«Ελλάδα 2021» για 25η Μαρτίου: Μας βρίσκει ανήσυχους αλλά και ενωμένους

«Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου μας βρίσκει ανήσυχους αλλά και ενωμένους», σημειώνει στο μήνυμα της η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, “Ελλάδα 2021”.

Η Επιτροπή, αναφερόμενη στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνει μπορούμε να κερδίσουμε συλλογικά τη μάχη καθώς, όπως λέει, «ο ιός θα φύγει αλλά εμείς θα είμαστε εδώ».

«Η 25η Μαρτίου δεν θα είναι μέρα γιορτινή, αλλά μία ακόμα ημέρα με το μυαλό μας να εστιάζεται στις ανθρώπινες απώλειες, στα νέα κρούσματα της επιδημίας, στην θεραπεία που δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμη, στον αποκλεισμό μας στα σπίτια μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προσθέτει ότι «απέναντι στην αγωνία που μας προκαλεί η πανδημία» υπάρχουν μία σειρά από βεβαιότητες από τις οποίες πρέπει να κρατηθούμε:
– Είναι η βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στηρίζουν την προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία, αποδέχονται με θαυμαστή ωριμότητα και υπομονή τον περιορισμό βασικών ελευθεριών όπως αυτή της ελεύθερης μετακίνησης και πειθαρχούν σε μία καθημερινότητα που δεν είναι καθόλου κανονική.

– Είναι η βεβαιότητα ότι χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για εθελοντική προσφορά εργασίας εκεί όπου απαιτείται και εγγράφονται ως εθελοντές στην πλατφόρμα του υπουργείου υγείας

– Είναι η βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας ομονοεί, στηρίζει τα μέτρα και αναζητά τρόπους αυτά να γίνουν αποτελεσματικότερα.

– Είναι η βεβαιότητα ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί: το υγειονομικό προσωπικό που δουλεύει με αυταπάρνηση, αδιαφορώντας για τις αδυναμίες και τις αντικειμενικές δυσκολίες που συναντά, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους εκτεθειμένοι στον ιό, οι άνθρωποι των Δήμων που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Η κοινωνία το αναγνωρίζει και τους ευγνωμονεί.

– Είναι τελικά η βεβαιότητα ότι αυτή η επέτειος μας βρίσκει ανήσυχους, αλλά και ενωμένους με τρόπο μοναδικό. Συστρατευμένους σε έναν κοινό σκοπό: Να στηρίξουμε τους εαυτούς μας. Να κερδίσουμε συλλογικά. Να είμαστε εδώ και αύριο, γιατί είναι σίγουρο ότι ο ιός COVID 19 θα φύγει, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ. Όρθιοι και δυνατότεροι.

 

Σχετικά Νέα