Site icon The Indicator

Έλκος στο στομάχι: Τι να προσέχετε στη διατροφή σας

Το έλκος είναι πολύ συνηθισμένο και πολύ ενοχλητικό. Ποια τρόφιμα όμως το προκαλούν, το επιδεινώνουν ή εμποδίζουν την επούλωσή του;

Το έλκος στο στομάχι είναι πολύ συχνό. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει 5-10% πιθανότητες να το εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Η κυριότερη αιτία του είναι η μόλυνση του στομάχου με ένα μικρόβιο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Στο παρελθόν, η διατροφή θεωρείτο πολύ σημαντική για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Λίγα είναι τα τρόφιμα που προκαλούν έλκος, επιδεινώνουν τα συμπτώματά του ή εμποδίζουν την επούλωσή του», λέει ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Λαϊκό στην Αθήνα.

Αν έχετε πεπτικό έλκος, ο κ. Δημοσθενόπουλος συνιστά να κάνετε τα εξής:

Σε φάσεις έξαρσης του έλκους

Πρόσθετες συμβουλές για το έλκος

Exit mobile version