Έλενα Ακρίτα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Αυτή η σημαία έχει καταργηθεί εδώ και 44 χρόνια»

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όμως η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε στο φέρετρο προκάλεσε αίσθηση.

Το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη αλλά και κατά τη μεταφορά στο Τατόι για την ταφή, τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν ότι δεν πρόκειται για την τωρινή ελληνική σημαία, αλλά για την παλαιά εθνική σημαία, με τον βασιλικό θυρεό στο κέντρο.

Η σκούρα απόχρωση της ελληνικής σημαίας είχε υιοθετηθεί ως επίσημη σημαία της Ελλάδας κατά την τελευταία περίοδο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Συγκεκριμένα, η σκούρα ελληνική ναυτική σημαία ήταν η επίσημη σημαία του κράτους από το 1970 έως το 1975.

Το γεγονός σχολίασε με καυστικό τρόπο η Έλενα Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Αυτή η σημαία πάνω στο φέρετρο του έκπτωτου έχει καταργηθεί εδώ και 44 χρόνια, πείτε κάποιος στα παιδιά του. Μέχρι και το χρώμα το σκούρο μπλε είναι το ‘παλιό’ από τη δεκαετία του ‘70. Τόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα που ούτε το εθνικό της σύμβολο δεν ξέρουνε. Διεθνώς ρεζίλι για έναν ακόμα λόγο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα