Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προς όλους, εξετάζει η Ισπανία

Την καθιέρωση ενός καθολικού βασικού εγγυημένου εισοδήματος εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση, ως μέρος μιας σειράς ενεργειών για τη στήριξη της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο, η Ισπανία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα project έχει επιφορτιστεί ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος συντονίζει το σχέδιο να τεθεί ένα βασικό εισόδημα και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπου κύριος στόχος θα είναι η παροχή βοήθειας στις οικογένειες που πλήττονται.

Μάλιστα η υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι με την εφαρμογή του, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι κάτι το οποίο θα έρθει για να μείνει και θα καθιερωθεί ως ένα μόνιμο εργαλείο.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία αντιμετωπίζει τη δεύτερη χειρότερη «έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρώπη, σπρώχνοντας την κυβέρνηση να θέσει τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων υπέρ των εργαζομένων και επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, ενώ αναμένεται να λάβει και άλλα για την τόνωση της οικονομίας.

Σχετικά Νέα