

Τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Ελ Σαλβαδόρ θα παραμείνουν κλειστά ως την 31η Δεκεμβρίου και οι μαθητές ή οι φοιτητές θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, για να αποτραπεί ο κίνδυνος μολύνσεων από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της κεντροαμερικανικής χώρας.
«Ως κυβέρνηση, ακούσαμε την κραυγή αγωνίας των γονέων. Μας ζητούν να μη βάλουμε τη ζωή των παιδιών τους σε κίνδυνο, γι’ αυτό αποφασίσαμε να παρατείνουμε την ισχύουσα αναστολή των μαθημάτων με φυσική παρουσία σε εθνικό επίπεδο», εξήγησε η υπουργός Παιδείας Κάρλα Ανανία δε Βαρέλα.
Τα μαθήματα διά ζώσης ανεστάλησαν τον Μάρτιο σε σχολεία, γυμνάσια, κολέγια και πανεπιστήμια στο Σαλβαδόρ.
Τα πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα από απόσταση και θα έχουν πάντα «τη δυνατότητα να διεξαγάγουν τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες με φυσική παρουσία που είναι απολύτως απαραίτητες» με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας.
Οι αρχές στο Σαλβαδόρ έχουν καταγράψει ως αυτό το στάδιο 622 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 23.717 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σχετικά Νέα
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμένεται την Τρίτη στο Πεκίνο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Κίνα, ανακοίνωσε.