

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Νταβίντ Μουνχία, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είδε να κατάσχονται χθες Τρίτη δύο κατοικίες του και να δεσμεύεται τραπεζικός του λογαριασμός κατ’ εντολή της εισαγγελίας.
Τα ακίνητα που κατασχέθηκαν, τα οποία βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, έχουν εκτιμώμενη αξία 416.000 δολαρίων, διευκρίνισε η εισαγγελία μέσω Twitter.
Όσο για τον τραπεζικό λογαριασμό που δεσμεύθηκε, περιέχει περίπου 42.000 αμερικανικά δολάρια, διευκρίνισε ο Αλέξις Αγιάλα, ο επικεφαλής της μονάδας που είναι αρμόδια για τις κατασχέσεις στην σαλβαδοριανή εισαγγελία.
Ο στρατηγός ε.α. Μουνχία κατηγορείται για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», παράνομη «απόκτηση πόρων» και «διαφθορά» όταν ήταν υπουργός Άμυνας, κατόπιν Δικαιοσύνης, την περίοδο 2009-2019, επί των ημερών των προέδρων Μαουρίτσιο Φούνες (2009-2014) και Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν (2014-2019). Κατηγορείται πως διασπάθισε δημόσια κεφάλαια αξίας 4,6 εκατ. δολαρίων.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.