“Εκτίναξη” του καφέ: Το Βιετνάμ έστειλε την τιμή της ποικιλίας Robusta σε υψηλό 45 ετών

Τα futures του καφέ ποικιλίας Robusta αυξήθηκαν για δεύτερη ημέρα, καθώς το Βιετνάμ, ο κορυφαίος παραγωγός, έχει ανάγκη από πολύ περισσότερες βροχές, εξαιτίας των της ξηρασίας και των ζεστών συνθηκών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

"Εκτίναξη" του καφέ: Το Βιετνάμ έστειλε την τιμή της ποικιλίας Robusta σε υψηλό 45 ετών

“Οι βροχές έχουν αρχίσει σε όλα τα κεντρικά υψίπεδα, αλλά είναι ανομοιόμορφες”, δήλωσε ο Trinh Duc Minh, επικεφαλής της Ένωσης Καφέ Buon Ma Thuot στην επαρχία Dak Lak, βασικό παραγωγό. “Απέχουν ακόμη πολύ από αυτό που χρειάζονται τα φυτά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου σχηματισμού καρπών”.

Περίπου το 40% των φυτών καφέ στην Dak Lak, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της συγκομιδής της χώρας, δεν έχουν λάβει αρκετό νερό, σύμφωνα με τον Minh, ο οποίος δήλωσε ότι η συνολική βροχόπτωση στην επαρχία αυτό το μήνα είναι πιθανό να είναι 50% χαμηλότερη από την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι βροχοπτώσεις στην Dak Lak τον Μάιο είναι συνήθως κατά μέσο όρο 200 χιλιοστά, δήλωσε ο Minh, και η ποσότητα μέχρι στιγμής ήταν στα 20-30 χιλιοστά.

“Εκτίναξη” του καφέ: Το Βιετνάμ έστειλε την τιμή της ποικιλίας Robusta σε υψηλό 45 ετών

Η άνοδος ήρθε μετά την πτώση των futures του Λονδίνου κατά περισσότερο από 20% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, καθώς οι βροχές έφεραν κάποια ανακούφιση στις αναπτυσσόμενες περιοχές της χώρας. Η τιμή της ποικιλίας Robusta που χρησιμοποιείται σε μείγματα εσπρέσο και στιγμιαία ροφήματα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών τον Απρίλιο λόγω της έλλειψης προσφοράς που προκλήθηκε από την ξηρασία στο Βιετνάμ.

Τα futures της ποικιλίας Robusta αυξήθηκαν έως και 2,5% στα 3.499 δολάρια ανά τόνο την Πέμπτη. Ενώ οι πρόσφατες βροχές έριξαν τις τιμές, “οι ξηρές συνθήκες παραμένουν μια ανησυχία”, ανέφεραν οι αναλυτές της Hightower Report σε σημείωμά τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα