Έκτακτη σύνοδος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας υπό τον Πούτιν για το Αρτσάχ

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στη νύχτα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ρωσίας.

Μία εξέλιξη που δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την συμπεριφορά του Ερντογάν που δεν δίστασε να ρίξει το γάντι στον Πούτιν κατά την συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν υπάρχει έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρία του ίδιου του Πούτιν με κεντρικό θέμα την εξέλιξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Παράλληλα σήμερα όπως αποκαλύψαμε ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας πέρασαν μέσω Ιράν με προφανή κατεύθυνση την Αρμενία.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι Ο Πούτιν ο οποίος δεν ήθελε μέχρι σήμερα να εμπλακεί στην αντιπαράθεση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για να μην διαρρήξει την σχέση του με το Αζερμπαϊτζάν, μάλλον θα αλλάξει γνώμη και θα παρατάξει τα στρατεύματα για την προστασία της Αρμενίας. Σημαντική επίσης είναι η πληροφορία ότι στις στρατιωτικές ενισχύσεις που βρίσκονται στο Ιράν, περιλαμβάνεται και σύστημα antidrone. Προφανώς για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικά Νέα