Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την οικονομία

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επί των θεμάτων οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας.

«Η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης – Επιδίωξή μας η αυτοδυναμία»
Την ίδια ώρα, τη σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης για αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές επανέλαβε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά, σημειώνοντας ότι εάν οι εκλογικοί συσχετισμοί αποτυπώσουν κάτι διαφορετικό, το ζήτημα αυτό θα τεθεί στον κατάλληλο χρόνο.

«Έχω πει αρκετές φορές ότι δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι στις εκλογές με ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θέλουμε καθαρή εντολή κυβέρνησης, το έχουμε πει πεντακάθαρα στον ελληνικό λαό έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση του και βασιζόμενοι στο κυβερνητικό μας έργο. Αν είναι διαφορετικοί οι εκλογικοί συσχετισμοί θα τεθεί το θέμα στον κατάλληλο χρόνο. Η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έρχονται νέα μέτρα – Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και αναδρομικά στους συνταξιούχους
Στο μεταξύ, οι θετικές εξελίξεις στο δημοσιονομικό ενεργειακό μέτωπο ανοίγουν το δρόμο στην κυβέρνηση για νέες παρεμβάσεις ενίσχυσης των εισοδημάτων αλλά το εύρος και η έκταση αναμένεται να αποφασιστούν τους επόμενους μήνες ανάλογα με τον ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται:

– «Κούρεμα» η και πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

– Μείωση της προκαταβολής του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

– Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους από τις περικοπές σε Δώρα και επικουρικές συντάξεις για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 έως το Μάιο του 2016. Το κόστος είναι υψηλό καθώς αγγίζει τα 2,4 δις. ευρώ και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η αποπληρωμή των αναδρομικών σε 4 ετήσιες δόσεις αρχής γενομένης από φέτος.

– Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος που θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας με τη πρώτη δέσμη να ενεργοποιείται από το 2024 και να περιλαμβάνει ελαφρύνσεις στη φορολογία για μισθωτούς με παρεμβάσεις στη φορολογική κλίμακα και τους συντελεστές

– Μείωση του φόρου για επιχειρήσεις

– Κούρεμα συντελεστών ΦΠΑ

– Αυξήσεις μισθών για δημοσίους υπαλλήλους με την εφαρμογή νέου μισθολογίου από την 1-1-2024

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα