Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 από την Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές.

Οι πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες σε διάφορα σημεία της χώρας. Σήμερα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε Ηλεία, Κορινθία, με το μεγαλύετρο μέτωπο να εντοπίζεται στο Πόρτο Γερμενό. Παράλληλα υπήρξε αναζωπύρωση στην Ιτέα. Μικρότερες εστίες φωτιάς που αντιμετωπίστηκαν άμεσα ήταν στη Ερέτρια και στο Πικέρμι.

Τη Δευτέρα εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές
Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ υπήρχε προειδοποίηση και για σήμερα.

Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά σήμερα είναι η Αττική, η Στερεά και η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε χθες ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς, όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα