Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα 29/10 θα πραγματοποίησει έκτακτη ενημέρωση στις 17:00 το απόγευμα για την Λάρισα και την Ροδόπη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να μιλήσει σχετικά με τα νέα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν σε αυτές τις περιοχές, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν από τεστ που έγιναν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες», σημείωσε και συνέχισε:

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο ‘’κόκκινο’’ επίπεδο».

«Είναι μαζικά, καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή», προσέθεσε, ερωτηθείς για τα τεστ που γίνονται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατέληξε λέγοντας πως έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα.

Ροδόπη και Λάρισα

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να περνάει η πορεία της πανδημίας στην Π.Ε. Ροδόπης η οποία περνά στο επίπεδο 4.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 57 νέα κρούσματα του ιού στον νομό το τελευταίο 24ώρο τα οποία προστέθηκαν στα 75 κρούσματα της Τρίτης που έβαλαν το νομό στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, γίνονται μαζικά τεστ στον γενικό πληθυσμό του ν. Ροδόπης κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ (πρώην Υγειονομικό, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Συμεωνίδη, απέναντι από το ΙΚΑ). Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Επιπλέον, σε «κόκκινο» συναγερμό (επίπεδο 4), το οποίο ισοδυναμεί με μερικό lockdown, περνάει η Λάρισα μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Υπουργικό συμβούλιο ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις και οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σχετικά Νέα