Έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις πυρκαγιές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας (12/08/2019), σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.

«Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα, εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές. Μόνο το τελευταίο τριήμερο οι φωτιές που ξέσπασαν είναι 183. Εκατομμύρια μηνύματα του 112 διακινήθηκαν το Σάββατο (10/08/2019).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών και σημείωσε πως η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέστησε προσοχή στους πολίτες και τους προέτρεψε να προσέχουν τους εαυτούς τους.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα και ένα πιο δύσκολο τριήμερο, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν μέγιστος για όλη τη χώρα. Στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183. Πολλές, όπως του Υμηττού, όπως της Ελαφονήσου, όπως του Μαραθώνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε. Μας προστάτευσαν. Έκαναν τη δουλειά τους. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε και διηύθυνε. Με ψυχραιμία και ικανότητα. Στο πρόσωπο του Γ. Γραμματέα Ν. Χαρδαλιά, την ευχαριστούμε.

Πολλά μηνύματα του 112, εκατομμύρια διακινήθηκαν το Σάββατο. Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο, κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς πληροφόρηση, όλοι χρειάζεται να γρηγορούμε. Η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες. Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα. Ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο.

Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω, με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση, την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάσθηκαν και απέδωσαν. Επίσης για να πω στους συμπολίτες μας:

Είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλεια σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό. Όμως σας χρειαζόμαστε. Να προσέχετε, τους εαυτούς σας αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας.

Θα πάνε όλα καλά!»

Σχετικά Νέα