

Εκρηκτική αύξηση 167% στον αριθμό των νέων διεγνωσμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει καταγραφεί στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εξέτασης και ιχνηλάτησης της COVID-19 του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.
Όπως διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξάνεται από τις αρχές του Ιουλίου και τώρα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν τον Μάιο όταν άρχισε τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις μετά τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να κάνουν το τεστ για τον νέο κορωνοϊό και τις καθυστερήσεις για να πάρουν τα αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η υπηρεσία αυτή Test and Trace σημείωσε ότι οι χρόνοι εξυπηρέτησης για τα τεστ που γίνονται στα σημεία αναφοράς έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια, αυξηθεί έχουν επίσης οι χρόνοι και για τα τεστ που γίνονται στο σπίτι.
Επίσης σύμφωνα με την Test and Trace, με το 82,6% από τους 15.526 ανθρώπους που υπάχθηκαν στο σύστημα επιτεύχθηκε επικοινωνία και τους ζητήθηκε η παροχή πληροφοριών για τις επαφές τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 61.790 άνθρωποι να ταυτοποιηθούν ως στενές επαφές κρουσμάτων νέου κορονοϊού. Στις περιπτώσεις αυτές που υπήρχαν διαθέσιμα λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας, με το 83,9% επιτεύχθηκε επικοινωνία, όπως και με το 73,9% από όλες τις επαφές τους που ταυτοποιήθηκαν.
Σχετικά Νέα
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.