

Η εταιρεία Swiss Med κρίθηκε έκπτωτη από τον δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self-tests, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής, απορρίπτοντας αίτημα της εταιρείας για παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης. Επίσης, ίδια απόφαση προβλέπει την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.
Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των τριών εκατομμυρίων τεστ που είχε συμφωνήσει και για αυτό είχε ζητήσει χρονική παράταση.
Ωστόσο -όπως υπογραμμίζεται στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής- μεταξύ των όρων που περιλαμβάνονται στην “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται ότι “η παράδοση των υπό προμήθεια ειδών θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις επτά (7) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης” και “λόγω του κατεπείγοντος, τα προσφερόμενα είδη πρέπει να είναι διαθέσιμα, ώστε να μπορούν να παραδοθούν εντός της ως άνω προθεσμίας”.
“Οι παραπάνω όροι έγιναν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από τον ανάδοχο με την υποβολή της προσφοράς του” και “συμπεριλήφθηκαν αυτούσια στο τελικό κείμενο της σύμβασης”, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει: “… στο πλαίσιο τόσο της παρούσας πρόσκλησης όσο και της συναφθείσας σύμβασης, αποκλείεται ρητώς η δυνατότητα παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης, κατά παρέκκλιση της σχετικής δυνατότητας που χορηγείται στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 206 του ν. 4412/2016. Οι όροι αυτοί, οι οποίοι έγιναν ανεπιφύλακτα δεκτοί από τον ανάδοχο και ουδέποτε άλλοτε αμφισβητήθηκαν ρητώς από αυτόν, αποτελούν το κανονιστικό πλαίσιο του διαγωνισμού, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί στο παρόν στάδιο”.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.