Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει

Απάντηση αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Αμύνης, έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται προκλητικά πως «η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις συνθήκες, εξοπλίζοντας νησιά του Αιγαίου, τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Όπως αναφέρει η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ:

Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει.

H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες.

Σχετικά Νέα