

Στην ανάπτυξη 2.000 αμερικανών στρατιωτών στη Συρία έναντι 900 που ισχυριζόταν μέχρι σήμερα, έχει προχωρήσει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Διευκρίνισε δε, ότι ο αριθμός των στρατευμάτων είχε αυξηθεί προσωρινά προκειμένου να ενισχυθεί ο αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε εδώ και πόσο καιρό ανερχόταν σε 2.000 η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στη Συρία, εκτιμώντας πως πιθανότατα ήταν αρκετούς μήνες πριν από την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Έμαθα τον αριθμό σήμερα», ισχυρίστηκε. «Επειδή είμαι αυτός που σας μιλούσα για 900 από αυτό το βήμα, ήθελα να σας ενημερώσω» για τα νεότερα στοιχεία, είπε ακόμη ο Πατ Ράιντερ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Σέινμπαουμ: «Παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο» ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.