ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο «κατέβασμα» του σέρβερ

«Η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις χιλιάδες των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος, αμέσως μετά την έναρξη καταλήψεων σε αρκετές από τις Σχολές του, έλαβε μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο με τη διενέργεια των εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούσαν», αναφέρει το Πανεπιστήμιο σε νέα ανακοίνωσή του μετά το συμβολικό μπλοκάρισμα της τηλε-εξεταστικής.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία.

Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ από κοινού με φοιτητές, «κατέβασαν» τον server και μπλόκαραν συμβολικά την τηλε-εξεταστική σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα φοιτητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Επιπλέον, φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος δοικητικών του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Από την πλευρά τους οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Στην κοινή ανακοίνωση των καταλήψεων χαρακτηρίστηκε η τηλεξεταστική ως τιμωρητικό και βαθιά απεργοσπαστικό μέτρο, που υπονομεύει και την λειτουργία των πανεπιστημίων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η «στάση καθηγητών του τμήματος φυσικής που την ίδια στιγμή κόντρα στην απόφαση του συλλόγου διοικητικών και φοιτητικών συλλόγων έστελναν μηνύματα μέσω facebook στους φοιτητές για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης χωρίς να γίνει καμία ταυτοποίηση, παραβιάζοντας οι ίδιοι τις δικές τους αντιδραστικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα