Εκλογικό κέντρο μέσα στη ζούγκλα για να ψηφίσει Ινδός ιερέας

Εβδομήντα χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα ταξίδεψαν Ινδοί αξιωματούχοι για να μην χάσει ένας 69χρονος την ευκαιρία να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, να ψηφίσει στις εκλογές στη χώρα.

Τέσσερις εκλογικοί εκπρόσωποι, μαζί με έναν αστυνομικό, έστησαν εκλογικό κέντρο βαθιά στο καταφύγιο άγριας ζωής Gir στο κρατίδιο Gujarat, ώστε να ψηφίσει ο Bharatdas Darshandas.

Ο Darshandas είναι ιερέας που ζει στον απομονωμένο μέσα στο δάσος ναό του εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο δεν έχει χάσει καμία εκλογική διαδικασία από το 2002. Χθες ψήφισε έχοντας περπατήσει περίπου ένα χιλιόμετρο για να φτάσει στον ειδικό εκλογικό σταθμό.

Ο Darshandas φροντίζει τον ναό των Σίβα μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής, όπου ζουν περίπου 600 από τα εναπομείναντα ασιατικά λιοντάρια.

Η Ινδία έχει πάνω από 900 εκατομμύρια ψηφοφόρους, για τους οποίους στήθηκαν ένα εκατομμύριο εκλογικά κέντρα. Οι αξιωματούχοι συχνά χρειάζεται να ταξιδεύουν για μέρες για να φτάσουν στους ψηφοφόρους σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Το γεγονός πως η κυβέρνηση καταβάλλει τόση προσπάθεια για να διασφαλίσει έστω και μία ψήφο δείχνει τη σημασία της κάθε ψήφου» τόνισε ο Darshandas.

Οι εκλογές στην Ινδία διεξάγονται σε επτά στάδια. Άρχισαν στις 11 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν στις 23 Μαΐου.

Σχετικά Νέα