Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε για νέο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας – «Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προσήλθε να ψηφίσει για τις εσωκομμματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα λίγο πριν τις 17:00.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό παρών, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αφότου ψήφισε.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα έχει ξεκινήσει, με δικαίωμα ψήφου για τα μέλη και όσους εγγράφονται ακόμα και σήμερα επί τόπου στα εκλογικά τμήματα ως μέλη. Έως αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν πλησιάζει τους 85.000.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Εχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα