Εκλογές στην Τουρκία: Στο εξωτερικό ξεκίνησαν να ψηφίζουν για τον β’ γύρο

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Τούρκοι του εξωτερικού για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη γειτονική χώρα. Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, τον προεδρικό θώκο διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε στην πρώτη φάση νικητής με ποσοστό 49,5% και ο επικεφαλής του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, οποίος βγήκε δεύτερος.

Η ψηφοφορία στο εξωτερικό θα συνεχιστεί μέχρι τις 24 Μαΐου. Όσοι θέλουν να ψηφίσουν στις τελωνειακές πύλες θα μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τις 28 Μαΐου.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν στις κάλπες που είχαν στηθεί στην Τουρκική Πρεσβεία στο Μπακού και στα τουρκικά προξενεία στο Ναχτσιβάν και τη Γκάντζα από τις 8 το πρωί τοπική ώρα. Επίσης, οι Τούρκοι ψηφοφόροι άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες στο Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και την Κιργιζία το Σάββατο.

Στην Ισπανία, Τούρκοι υπήκοοι άρχισαν να ψηφίζουν στα εκλογικά τμήματα στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Κλειστά θα είναι τα εκλογικά τμήματα στη χώρα την Κυριακή.

Στη Γερμανία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό Τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό, τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 έως τις 22:00 τοπική ώρα μέχρι την Τετάρτη. Στο Άαχεν και στο Ρέγκενσμπουργκ, η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. από Σάββατο έως Κυριακή

Οι Τούρκοι πολίτες στην Ολλανδία άρχισαν επίσης να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο από τις 8 το πρωί τοπική ώρα στο Άμστερνταμ, στη Χάγη και στο Ντέβεντερ. Η ψηφοφορία σε αυτές τις πόλεις θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. μέχρι την Τετάρτη. Οι ψηφοφόροι θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν στο Αϊντχόβεν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. τοπική ώρα από Σάββατο έως Κυριακή.

Στη Γαλλία, οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Παρίσι, τη Μασσαλία, το Στρασβούργο, τη Λυών, τη Νάντη και το Μπορντό από τις 8 π.μ. τοπική ώρα. Η ψηφοφορία σε αυτές τις πόλεις θα διεξαχθεί από τις 08:00 έως τις 10:00. μέχρι την Τετάρτη. Οι Τούρκοι ομογενείς θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν στη Mulhouse, στο Clermont-Ferrand και στην Ορλεάνη από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. το Σάββατο-Κυριακή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα