Εκλογές στην Αρμενία: Μεγάλη μάχη μεταξύ Κοτσαριάν και Πασινιάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας ,

Ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν της «Συμμαχίας της Αρμενίας» και ο νυν πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν από το «Κόμμα για το Κοινωνικό Συμβόλαιο» μάχονται για την πρώτη θέση στις κοινοβουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με έρευνα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, RIA Novosti.

H δημοσκόπηση έγινε από τις 6-16 Ιουνίου σε δείγμα 992 Αρμενίων πολιτών, με περιθώριο λάθους 3,2%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 32% απάντησε ότι θα ψήφιζαν την «Συμμαχίας της Αρμενίας» του Κοτσαριάν ενώ το κόμμα του Πασινιάν, στηρίζει το 24%

Στο μεταξύ, ένας εκ των ηγετών του συνασπισμού του Κοτσαριάν, ο Βάχε Ακομπιάν, είπε στους δημοσιογράφους ότι η συμμαχία θα καταγράψει μία μεγάλη νίκη στις εκλογές.

«Θα είναι μία μεγάλη νίκη. Δεν αποκλείω ότι η κυβέρνηση Πασινιάν θα προσπαθήσει να υποκινήσει συγκρούσεις μέσα στην απελπισία της, αλλά δεν θα το καταφέρουν. Δεν θα υποκύψουμε στις προκλήσεις και παροτρύνουμε τον κόσμο να μην υποκύψει ούτε εκείνος στις προβοκάτσεις», είπε ο Ακομπιάν.

Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι έχουν καταγραφεί εκλογικές ατασθαλείες, ειδικά στις στρατιωτικές μονάδες.

Οι Αρμένιοι προσέρχονται την Κυριακή (20/06) στις κάλπες. Σε όλη την επικράτεια λειτουργούν 2.000 εκλογικά κέντρα καθώς η χώρα βρίσκεται στον απόηχο της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε η σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.
Στις εκλογές, συμμετέχουν 21 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα