

Μέχρι τέλους θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο Παύλος Γερουλάνος, παρά την υποψηφιότητα που κατέθεσε προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ένας εκ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «για να μην μπερδευτούμε: Αν αλλάξει πάλι το όνομα και αν το ΚΙΝΑΛ γίνει ΠΑΣΟΚ, δεν αρκεί για να γυρίσει ο κόσμος στο κόμμα».
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του επεσήμανε ότι «υπάρχουν δύο εκατομμύρια πολίτες, σε σχέση με το 2009, που δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Εμείς, ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνται για την υποψηφιότητα μου, κάνουμε προσπάθεια να γυρίσει ο κόσμος αυτός πίσω. Μιλήσαμε με όλους, έναν προς έναν και συγκεντρώθηκαν οι πάνω από 6.000 υπογραφές».
Στην ερώτηση αν επηρεάζεται η υποψηφιότητα του από εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου, εάν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης του, όπως έκανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ή στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο πρώτο ή στον δεύτερο γύρο, ο κ. Γερουλάνος ήταν κάθετος στην απάντησή του, επαναλαμβάνοντας την φράση «πάμε μέχρι τέλους».
«Σε πολλά συμφωνούμε και με αρκετούς από τους υποψηφίους. Το πλαίσιο Αρχών είναι εν πολλοίς ίδιο όταν αγωνίζεσαι για την ηγεσία ενός κόμματος. Το κόμμα θα το «πάρει» όποιος πείσει ότι υπάρχει ένα σχέδιο για το σήμερα και το αύριο. Όλοι έχουμε κοινές αρχές και αξίες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι είναι πολλοί υποψήφιοι. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δείξουμε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί», υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η «φασαρία» που γίνεται και στην κοινωνία, δεν είναι για να δει ένα «δίπολο» στο κόμμα αλλά για να πει ο κόσμος «έχετε λύση στα προβλήματα μας;» και υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε ένα μοντέλο που οδήγησε σε κρίση και την οικονομία και την κοινωνία».
«Εγώ έχω παραμείνει στο κόμμα σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Η υποψηφιότητα μου και η παρουσία μου είναι να για σπρώχνει τον χώρο προς μια πιο προοδευτική πολιτική», είπε ο κ. Γερουλάνος.
«Εφόσον τελειώσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, θα φανεί η προοπτική που θα έχει η καινούρια ηγεσία και τα ποσοστά που μπορεί να διεκδικήσει το ΚΙΝΑΛ. Το Κίνημα Αλλαγής που δεν μοιάζει να διεκδικεί την εξουσία αυτήν την ώρα, μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον που θα είναι έτοιμος να μπει στο Μαξίμου, να πάρει εξουσίες και να τις δώσει στις τοπικές κοινωνίες και εκεί που υπάρχει λογοδοσία διαρκής και όχι μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.
Για την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση, σε πλαίσιο προγραμματικών αρχών, με όποιον συγκλίνει προς τις παραπάνω θέσεις.
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.