

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fox News και της New York Times, τον τελευταίο μεγάλο εκλέκτορα που είχε απομείνει στην Πολιτεία του Μέιν.
Ο Τραμπ συγκεντρώνει πλέον 214 εκλέκτορες, από τους 270 που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.
Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται προς το παρόν, με 248 εκλέκτορες και ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οριστικά αποτελέσματα σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά, όπως στο Μίσιγκαν, την Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια.
Σε όλες τις Πολιτείες, όποιος εξασφαλίζει την πλειοψηφία κερδίζει και όλους τους μεγάλους εκλέκτορες, εκτός από το Μέιν και τη Νεμπράσκα που ακολουθούν διαφορετικό σύστημα. Το Μέιν δίνει δύο εκλέκτορες σε όποιον κερδίσει τη λαϊκή ψήφο στο σύνολο της Πολιτείας (στη συγκεκριμένη περίπτωση στον Μπάιντεν) και τους άλλους δύο στους νικητές των δύο εκλογικών περιφερειών του. Ο πρώτος πήγε και αυτός στον Μπάιντεν ενώ τον δεύτερο τον κερδίζει ο Τραμπ. Το ίδιο σύστημα ακολουθεί και η Νεμπράσκα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
«Ουσιαστική πρόοδο» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα βλέπει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί «ουσιαστική πρόοδος».
Ιράν: Το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «δεν είναι διαπραγματεύσιμο»
Ο σημερινός, τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το.
Εκλογές στην Αλβανία: «Μονομαχία» Ράμα – Μπερίσα – Το ΕΡΤNews σε Τίρανα και Χειμάρρα
Λίγος χρόνος έμεινε έως ότου κλείσουν οι κάλπες στην Αλβανία, με τους βασικούς διεκδικητές.
Χριστοδουλίδης: Θα μπούμε στο Σένγκεν το 2026
Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά.