Εκλογές ΗΠΑ: Φόβοι Ζούκερμπεργκ για γενικευμένες ταραχές

Την ανησυχία του ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου ενδέχεται να προκαλέσει γενικευμένες ταραχές, εξέφρασε ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ .

Οι ερχόμενες αμερικανικές εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς τόσο το ζήτημα του κορωνοϊού και της διαχείρισής του, όσο και το εκλογικό «προφίλ» των δύο ψηφοφόρων, αλλά και οι οργισμένες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση και την πόλωση στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του Facebook ανησυχεί μάλλον γιατί θεωρεί ότι όλο αυτό θα είναι μια δοκιμασία για το «παιδί» του.

«Ανησυχώ πως υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, καθώς το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο και τα εκλογικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες προτού οριστικοποιηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα χρήσεως τριμήνου της εταιρείας του.

Πώς θα δράσει το Facebook
Ο επικεφαλής του Facebook τόνισε ότι η εταιρεία του θα κάνει «περισσότερα απ’ ό,τι οποτεδήποτε πριν» για να προασπίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία, αλλά και για αποτρέψει το ενδεχόμενο οι πλατφόρμες να χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη ανακήρυξη νίκης ή την υποκίνηση ταραχών στους δρόμους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Facebook έχει αποτρέψει όλες τις νέες διαφημίσεις για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα μέχρι να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα, για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί «σύγχυση» ή να γίνουν «καταχρήσεις».
«Η επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει δοκιμασία για το Facebook», αναγνώρισε, σημειώνοντας πως η εταιρεία του άντλησε μαθήματα από το 2016, όταν είχαν γίνει μαζικές εκστρατείες παραπληροφόρησης, ορισμένες από τις οποίες ήταν όπως είπε καθοδηγούμενες από τη Ρωσία.

Σχετικά Νέα