Εκλογές 2023: Λεπτό προς λεπτό η εκλογική αναμέτρηση (Liveblog)

Στις 7:00 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες και για 12 ώρες οι πολίτες μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα exit poll που έδωσαν την πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Exit poll – Πως διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.

Το exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO για λογαριασμό των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να ανακοινώσει τα εκλογικά στοιχεία στις 20:00.

Δείτε ζωντανά τη ροή από το υπουργείο Εσωτερικών

Πατήστε κάποια περιφέρεια για να μετακινηθείτε στον χάρτη

Live ενημέρωση από την ΕΡΤ:

Όλες οι εξελίξεις σε liveblog (Παρακαλούμε περιμένετε να φορτώσει):

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα