

Μειοδοτικό διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του μεγάλου αρχείου γάμων και διαζυγίων, που χρονολογείται από το 1920 πραγματοποεί η εκκλησία.
Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα κληθεί να ψηφιοποιήσει, δηλαδή να σαρώσει και να καταχωρίσει δεδομένα για 570.000 εγγραφές γάμων της περιόδου 1951-1991, όπως και για 20.000 εγγραφές διαζυγίων κατά το διάστημα 1920-1955.
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τα στοιχεία των γάμων καταχωρίζονταν χειρογράφως σε καρτέλες μέχρι το 1960 και σε βιβλία από το 1960 και έπειτα.
Σε κάθε γάμο αντιστοιχεί μία καρτέλα, η οποία περιέχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία προς καταχώριση, όπως γράφει η Καθημερινή.
Υπολογίζεται ακόμη ότι τηρείται ένα βιβλίο γάμων ανά έτος του οποίου κάθε δύο σελίδες περιλαμβάνουν, κατά προσέγγιση, 50 εγγραφές γάμων, ενώ κάθε εγγραφή περιέχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία προς καταχώριση. Αντίστοιχα, τα στοιχεία των διαζυγίων καταχωρίζονταν σε καρτέλες.
Ενδεικτικά, τα δεδομένα που θα πρέπει να καταχωριστούν για κάθε μυστήριο, περιλαμβάνουν την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα, τον ιερέα και τον ναό τέλεσής του.
Για τα διαζύγια, η πληροφορία που θα καταχωρίζεται ηλεκτρονικά περιλαμβάνει τον αριθμό και την ημερομηνία δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης, τα στοιχεία του ή της συζύγου κτλ.
Αντίθετα με το παραπάνω αρχείο, που πρόκειται να ψηφιοποιηθεί, η Εκκλησία έχει, ήδη, δημιουργήσει βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 190.000 καταχωρίσεις γάμων από το 1992 έως σήμερα και 136.000 καταχωρίσεις διαζυγίων από το 1956 μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για το υποσύστημα γραφείου γάμων και διαζυγίων που είχε δημιουργηθεί κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, έργο του οποίου τμήμα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ως «γέφυρα» (phasing).
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.