

Έκκληση για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το Ανόβερο, ενώ τόνισε ότι ο προστατευτισμός ζημιώνει όλες τις πλευρές. «Πρέπει ως Ευρωπαίοι να ενεργούμε από κοινού, να βρίσκουμε κοινή θέση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ την έκθεση τεχνολογίας στο Ανόβερο, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στις προτάσεις που θα παρουσιάσει ήδη φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους τρόπους αντίδρασης στις στρεβλώσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και της ψηφιακής οικονομίας. «Δεν πρέπει να θεωρούμε ποτέ ότι ο καλύτερος επιχειρηματίας είναι το κράτος. Αλλά βιώνουμε την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού και για αυτό χρειαζόμαστε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. Και αυτό δεν είναι ένας δρόμος που μπορεί να βαδίσει ένα κράτος μόνο του», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποχαιρετά τον “Πάπα του λαού”
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποτίνει σήμερα σχεδόν ομόφωνα φόρο τιμής στον πάπα Φραγκίσκο, την επομένη.
Γουίτκοφ: Στη Ρωσία εντός της εβδομάδας ο απεσταλμένος του Τραμπ
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.