Εκατομμύρια τριζόνια «καταλαμβάνουν» τα Τρίκαλα και χωριά του κάμπου

Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων και πολλών χωριών του κάμπου για την πρωτοφανή εμφάνιση τριζονιών, τουλάχιστον τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Όπως περιγράφει το trikalaola.gr, τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, κανείς δεν θυμάτα να έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν τόσο μεγάλος αριθμός από τριζόνια.

Κάτοικοι κάνουν λόγο για «κατσαρίδες που πετάνε».

Τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν παράθυρα καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια.

Ο κόσμος ζητά να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Υπενθυμίζεται ότι στη γειτονική Λάρισα, τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με ιπτάμενες κατσαρίδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα