Εισαγγελικοί κύκλοι για Φρουζή: Ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ότι θέλει

Απάντηση στις κατηγορίες Φρουζή δίνουν εισαγγελικοί κύκλοι μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του» είναι το σχόλιο εισαγγελικών πηγών στα όσα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν θα μπορούσε να είχε προταθεί στον Κ. Φρουζή να δώσει ονόματα πολιτικών στο παρόν στάδιο με στόχο την ευνοϊκότερη μεταχείρισή του, αφού όπως αναφέρουν είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος πριν τρεις μήνες. Τέλος, προσθέτουν ότι ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποτπος τρείς φορές, ενώ έχει υποβάλλει και έγγραφες εξηγήσεις κατά την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis.

Η Ολομέλεια
Την ίδια ώρα, εν αναμονή της σύγκλησης της Ολομέλειας του Εφετείου βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης, αφού θα κριθεί αν τελικά το σύνολο της δικογραφίας για τη φαρμακευτική εταιρία -ανεξάρτητα σε ποιό δικονομικό στάδιο βρίσκεται- θα δοθεί σε εφέτες. Αν και ήδη έχει οριστεί «ραντεβού» για την 21η Νοέμβρη, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, στην παραγγελία του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης, όλα τα σκέλη της δικογραφίας που βρίσκονται σε ανακριτές και στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, να ανατεθούν σε 2-3 ειδικούς εφέτες ανακριτές.

Σχετικά Νέα