Εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα εμβολισμού διαδηλωτών από γερανό της αστυνομίας στην πορεία για τα Τέμπη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το απαράδεκτο περιστατικό στην οδό Ακαδημίας όταν γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να τρομοκρατήσει διαδηλωτές που συμμετείχαν στις απεργίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/3).

Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία και θα «ψάξει» το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από τον οδηγό του γερανού αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα τα εξής αδικήματα: Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη και επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε διαδηλωτής.

Έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο

Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ. να επιδίδεται σε εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές, μετά το τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε λήψη βίντεο από άλλη γωνία, φαίνεται καθαρά να εμβολίζει με ταχύτητα τους κάδους, ενώ ένας άνθρωπος έχει πέσει στο δρόμο, με μια άλλη ομάδα να προσπαθεί να διαπιστώσει αν είναι καλά.

Η ΕΛΑΣ λέει πως ο γερανός πήγαινε να παραλάβει το αυτοκίνητο της Γεροβασίλη – Διαψεύδει η ίδια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για έρευνα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο. Από την ΕΛΑΣ διέρρεαν πως Το όχημα κατευθυνόταν στο σημείο όπου προκλήθηκαν οι ζημιές στο αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη, ώστε να το παραλάβουν.

Ωστόσο, η ίδια η κ. Γεροβασίλη διέψευσε την εν λόγω πληροφορία. Στην ανακοίνωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: «Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ”. Χαρακτηρίζει “παντελώς ψευδή” την πληροφορία ότι “δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση με θραύση κρυστάλλων» και προσθέτει: «Ουδέν ψευδέστερο. Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;».

Υποστηρίζει ακόμη: «οι εν λόγω ‘διαρροές’, οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της. Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα