

«Παρακαλούμε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες περιελήφθη στο πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) για την υπόθεση των Τεμπών, που ανακοινώθηκε στις 27-2-2025, συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο (με επίκληση της συμβολής των Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας) θεωρήθηκε ως πιθανό αίτιο της πυρόσφαιρας, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, άγνωστο πτητικό εύφλεκτο υγρό τουλάχιστον 2,5 τόνων, που φέρεται ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και το οποίο δεν σχετιζόταν με τις μηχανές των τραίνων ή το δηλωμένο φορτίο αυτών».
Αυτό αναφέρεται στην παραγγελία την οποία απέστειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.
Ενώ σημειώνεται:
«Η ως άνω διερεύνηση κρίνεται αναγκαία προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως, ενδεικτικά, της αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς (άρθρο 167Α ΠΚ), κατόπιν της διάψευσης εκ μέρους εκπροσώπων των ως άνω Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας του ως άνω συμπεράσματος που τους αποδίδεται στο πόρισμα.
Θα πρέπει, επίσης, να διερευνηθεί μεταξύ των άλλων ποιο ρόλο διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) και ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Κώστας Λακαφώσης.
Να μας ενημερώσετε σχετικά».
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποσύρονται τα πανεπιστήμια της Γάνδης και της Πίζας από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το κομμάτι της πυρόσφαιρας.
Σχετικά Νέα
Μαυρίκης: Το ’90 παρακολουθούσε τον πατέρα του αρεοπαγίτη που πήγε να δωροδοκήσει
Σε κατ´οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») βρίσκεται από χθες ο Χρήστος Μαυρίκης, μετά.
Μυστικοί εφοριακοί και drones στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής
Με τη θερινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών και την τουριστική δραστηριότητα να.
Παγκόσμιο οικονομικό σοκ θα προκαλέσει ο «πόλεμος των δασμών» του Τραμπ
«Η επανάληψη του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου από τον Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας. Όμως, η απειλή.
Έρχονται νέες μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά
Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά ουσιαστικών αλλαγών στο εργασιακό πλαίσιο, με βασική.