ΕΙΝΑΠ: Σοβαρές ελλείψεις παθολόγων στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος»

Ένας υπεύθυνος παθολόγος σε κάθε εφημερία για όλα τα παθολογικά τμήματα του Νοσοκομείου «Παμμακάριστος» δεν επαρκεί για να καλύπτει με ασφάλεια το Νοσοκομείο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας προορίζει το Νοσοκομείο να υποστηρίξει την εφημερία του Νοσοκομείου «Λαϊκό» με σκοπό την εξάλειψη των ράντζων.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, καταγγέλλει πως οι γιατροί της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παμμακάριστος», είναι ελάχιστοι για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το Παθολογικό τμήμα καλύπτει και τα ΤΕΠ με 5 γιατρούς (από τις 9 οργανικές θέσεις που προβλέπονται), με αποτέλεσμα σε κάθε εφημερία να υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος γιατρός για όλους τους χώρους, τόσο του τμήματος όσο και της κλινικής Covid.

«Λόγω της έλλειψης προσωπικού το Ακτινολογικό τμήμα δεν μπορεί να κάνει αξονικές τομογραφίες στη διάρκεια των εφημεριών αλλά και καθημερινά.

Τα χειρουργεία, παρά την αίτηση του Διευθυντή του Χειρουργικού τμήματος, είναι εκτός της γενικής εφημερίας και στο Αναισθησιολογικό υπηρετούν μόλις 3 ειδικοί γιατροί, εκ των οποίων ο ένας θα διοριστεί σύντομα σε άλλο νοσοκομείο», τονίζουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα