

Μάλλον ναι!
Aυτό υποστηρίζει σε μακροσκελές άρθρο του στο τμήμα Science το βρετανικό περιοδικό Εconomist:
Τον Μάρτιο ο Mike Pence, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μίλησε στο αμερικανικό Space & Rocket Center στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, όπου είπε στο ακροατήριό του ότι προωθούσε «με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο ως στόχο για την Αμερική να στείλουν τους αστροναύτες πίσω στη Σελήνη».
Η προηγούμενη προθεσμία ήταν το 2028. Τώρα έγινε το 2024.
Στις 13 Μαΐου, ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine έδωσε στο αναζωογονημένο έργο το όνομα «Άρτεμις», όπως η δίδυμη αδελφή του θεού Απόλλωνα, που ήταν η αρχαία ελληνική θεά της Σελήνης.
Μετά από αυτό, στις 10 Ιουλίου, ο κ. Bridenstine μετέφερε δύο μακρόχρονα στελέχη του προγράμματος πτήσης του ανθρώπινου διαστημικού πτήσης της NASA σε άλλα καθήκοντα, γράφοντας στο υπόμνημά του: «Στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση, αποφάσισα να πραγματοποιήσω αλλαγές στην ηγεσία του Human Exploration και Διεύθυνση Αποστολών Επιχειρήσεων (HEO)».
Η χρονική στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά δεν είναι σίγουρα σύμπτωση. Στις 21 Ιουλίου συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από τότε που ο Neil Armstrong ολοκλήρωσε τις προσδοκίες όλων στο αποκορύφωμα του αρχικού προγράμματος Moon (Σελήνη)- με το «μικρό βήμα του» από τη σεληνάκατο του Apollo 11, Eagle, στο έδαφος της «Ταραγμένης Θάλασσας» στη Σελήνη.
Η Αμερική εγκατέλειψε τις αποστολές στο Φεγγάρι 41 μήνες αργότερα και οι προσπάθειες για την αναβίωση τους δεν φάνηκαν να είναι πειστικές.
Αλλά η Άρτεμις μοιάζει κάτι διαφορετικό. Διότι, η άφιξή της στη Σελήνη θα έρθει βολικά συμπίπτοντας με την δεύτερη θητεία του Pence και του προέδρου , Donald Trump, εάν θα επανεκλεγούν το 2020. Βοηθά επίσης να ανακυκλώνει η Artemis ιδέες που έχουν αποκατασταθεί από τις προηγούμενες προσπάθειες, και συγκεκριμένα το πρόγραμμα Constellation, που παρουσιάστηκε το 2005 από τον George W. Bush και ακυρώθηκε πέντε χρόνια αργότερα από τον Barack Obama.
Με πληροφορίες από economist.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης/zougla.gr
Σχετικά Νέα
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.
Πρωταπριλιά: Πώς καθιερώθηκε – Γιατί λέμε ψέματα αυτή την ημέρα
Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου, δηλαδή την Πρωταπριλιά, αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα.
Ανακαλύφθηκαν μυστηριώδη ραδιοφωνικά σήματα από τον Γαλαξία μας που εκπέμπονται κάθε δύο ώρες – Τι ανακοίνωσαν αστρονόμοι
Αστρονόμοι ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι σήμερα πηγή ραδιοπαλμών μέσα στον Γαλαξία μας. Η ανακάλυψη ανοίγει.
Ρομπότ μαθαίνουν πώς να κινούνται παρακολουθώντας τον εαυτό τους
Ρομπότ μπορούν να μάθουν τη δομή του σώματός τους και τον τρόπο με τον.