

Περισσότεροι από 20 καρκινοπαθείς που πέρασαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο θα μεταφερθούν στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας.
«Είκοσι έξι καρκινοπαθείς πέρασαν τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα. Σκοπεύουμε να τους μεταφέρουμε σήμερα στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο για συνομιλίες γύρω από την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Συνολικά 39 άνθρωποι, οι 13 εκ των οποίων είναι συνοδοί ασθενών, θα μεταφερθούν στην Τουρκία «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ», πρόσθεσε.
Η Άγκυρα περιμένει επίσης να της δώσει η Αίγυπτος το «πράσινο φως» για να λειτουργήσει νοσοκομεία εκστρατείας στην περιοχή της Ράφα, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί Παλαιστίνιοι ασθενείς και τραυματίες. «Ελπίζουμε ότι σύντομα –και οι προσπάθειές μας σε αυτό επικεντρώνονται– θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ένα νοσοκομείο εκστρατείας σε μια ζώνη κοντά στη Ράφα», είπε ο Κοτζά.
Η Τουρκία έχει ήδη στείλει στην Αίγυπτο αεροσκάφη και ένα πλοίο που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό υλικό με προορισμό τη Γάζα. Μεταξύ άλλων, έχει στείλει γεννήτριες και θερμοκοιτίδες.
Σχετικά Νέα
Σεϋχέλλες: Τουλάχιστον 66 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη εκρηκτικών
Τουλάχιστον 66 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τη μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη εκρηκτικών νωρίς σήμερα το.
Σαουδική Αραβία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους, νεκροί οι δύο επιβαίνοντες
Σαουδαραβικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κατά τη διάρκεια άσκησης στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου,.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει στο Ισραήλ ακριβή προθεσμία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δώσει στο Ισραήλ μια ακριβή προθεσμία για να τερματιστεί.
Βρετανία: Ο Ρ. Σούνακ δηλώνει ότι το σχέδιο «Ρουάντα» θα λειτουργήσει
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε σήμερα το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να ενωθεί για να.