Εικόνα έντασης με την αστυνομία στη Μόρια (βίντεο)

Εικόνα χάους, εξ αιτίας της οποίας δεν υπάρχει ενημέρωση μέχρι στιγμής για τυχόν θύματα ή τραυματισμούς, καθώς ανά στιγμές που δείχνει ότι η Αστυνομία περιορίζει τα επεισόδια, αυτά στη συνέχεια ξεσπούν εκ νέου με σφοδρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Μόρια διαβιούν περίπου 12.000 άνθρωποι όταν οι συνθήκες της δομής ήταν μόλις για 3.000. Τα επεισόδια και οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο στην συγκεκριμένη δομή, ενώ κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η μεταφορά με προτεραιότητα των οικογενειών σε δομές της ενδοχώρας προς ανακούφιση των νησιών, μεταξύ των οποίων και η Λέσβος βεβαίως. Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει και στόχος είναι να ολοκληρωθεί πριν χειμωνιάσει εντελώς ο καιρός.

Στο παρακάτω βίντεο, που προέρχεται από την εφημερίδα της Λέσβου «Πολιτικά» φαίνονται πρόσφυγες που τρέχουν να απομακρυνθούν μαζί με τα παιδιά τους από την εστία της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή ξέσπασε και δεύτερη εστία, περίπου 2 χλμ. μακριά από την δομή σε χορτολιβαδική έκταση κάτω από άγνωστες συνθήκες, ίσως σαν αντιπερισπασμός, την οποία οριοθέτησαν σύντομα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 

Σχετικά Νέα