

Το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών στο οποίο δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διέκοψε για το μεσημέρι (3μ.μ.) της ερχόμενης Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου 2022 και το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, για το ζήτημα εάν μπορεί η κυρία Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.
Προηγούμενα, ο Θέμης Σοφός δικηγόρος της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός δηλώνει πολιτική αγωγή. Ο κ. Σοφός επισήμανε ότι η κυρία Τσατάνη έχει υποστεί ηθική βλάβη, αλλά και άμεση βλάβη από τον κ. Παπαγγελόπουλο και για το λόγο αυτό θα υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Το αίτημα πολιτικής αγωγής υποστήριξε και ο δεύτερος συνήγορος της εισαγγελέως Εφετών, ο Δημήτρης Νινόπουλος.
Οι Ιπποκράτης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του κ Σοφού.
Η μεθεπόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε η ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 (1,30 μ.μ.), όπου και θα αρχίσει η κατάθεση των πρώτων μαρτύρων.
Ο κατάλογος των 13 μαρτύρων ξεκινάει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis και έχει καταθέσει και σχετικές μηνύσεις. Ακόμη, μάρτυρες θα είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ακολουθούν η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο πρώην αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, συνεργάτες το επίμαχο διάστημα της κυρίας Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.
Σχετικά Νέα
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.