Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 58η Μπιενάλε της Βενετίας

Το ελληνικό περίπτερο στη φετινή 58η Μπιενάλε της Βενετίας εγκαινίασε την Παρασκευή 10 Μαΐου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Παρουσία πλήθος κόσμου η υπουργός άνοιξε συμβολικά την πόρτα του περιπτέρου και καλωσόρισε τους επισκέπτες στα έργα των καλλιτεχνών Ζάφου Ξαγοράρη, Εύας Στεφανή και Πάνου Χαραλάμπους, που εκπροσωπούν φέτος την Ελλάδα με την έκθεση «Mr Stigl», σε επιμέλεια Κατερίνας Τσέλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Εθνική Επίτροπος και Αναπληρώτρια Διευθύντρια MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Συραγώ Τσιάρα. Ακολούθησε ξενάγηση από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο περίπτερο. Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με ολιγόλεπτη performance από τον Πάνο Χαραλάμπους.

Το Σάββατο 11 Μαΐου η 58η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε για το κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου. Παραμένει κλειστή κάθε Δευτέρα (εκτός από τις 13 Μαίου, 2 Σεπτεμβρίου, 18 Νοεμβρίου 2019).
Ο «Mr. Stigl», που δανείζει το όνομά του στον τίτλο της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο, είναι αποτέλεσμα μιας παρανόησης, ένα ιστορικό παράδοξο, ένας φανταστικός ήρωας μιας άγνωστης, περιφερειακής ιστορίας, ο οποίος με ποιητικό τρόπο μάς μεταφέρει στις παρυφές της επίσημης Ιστορίας, αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας. Θα μπορούσε να είναι ο ειρωνικός αφηγητής που μας εισάγει σε έναν τόπο με αμφιβολίες, παραφρασμένους ήχους και σουρεαλιστικά παιχνίδια πάνω στην έννοια της ταυτότητας και της ίδιας της Ιστορίας.

Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. – 6 μ.μ.
Εκθεσιακός χώρος Giardini, Βενετία

Σχετικά Νέα