

Το κεντρικό, βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο μπήκε την Παρασκευή στο στόχαστρο των Τούρκων, οι οποίοι παραβίασαν 98 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας. Οι σχηματισμοί τους αποτελούνταν από δώδεκα F – 16, δυο F-4 και τρία ελικόπτερα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με την πάγια τακτική.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (6×2 F-16 και 1×2 F-4)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 Ε/Π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 17
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 17
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 98 (όλες από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 9
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
1. Είκοσι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 και F-4 σε ν. Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι, Λειψοί, Αρκιοί και Αγρελούσα.
2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Σχετικά Νέα
Εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων: Νέα κίνητρα και πλαίσιο για συνεπείς φορολογούμενους
Το πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα,.
Διπλωματικός «πυρετός» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες ίσως καταγράφονται οι τελευταίες ιστορικές μέρες ενός.
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.
Ινδία-Πακιστάν: Αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.