

Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε σήμερα το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T SLM τα οποία το Βερολίνο είχε ανακοινώσει πως θα στείλει στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.
Το εν λόγω σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση πυραύλων σε ύψος έως και 20 χιλιομέτρων και απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.
Η παράδοση του πρώτου IRIS-T SLSM επισπεύστηκε στον απόηχο του μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός χθες Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας, προκαλώντας τον θάνατο αμάχων και καταστρέφοντας ενεργειακές υποδομές, ως αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.
Σχετικά Νέα
Γερμανία-Συνοριακοί έλεγχοι: Στο +45% οι απόπειρες παράνομης εισόδου που απετράπησαν
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι 45% περισσότεροι παράτυποι μετανάστες απελάθηκαν.
Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε σήμερα ότι 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.