

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν τα ακίνητα Airbnb αλλά και καταλύματα που λειτουργούν μέσω της πλατφόρμας Booking, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν έσοδα που δεν έχουν δηλωθεί.
Αναλυτικότερα, στο μικροσκόπιο της φορολογικής διοίκησης θα βρεθούν ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών τυπου Αirbnb αλλά και τα στοιχεία για βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω της Booking βασει της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΑΑΔΕ με τις πλατφόρμες βραχυχρονιας μίσθωσης για την παροχή στοιχείων σχετικά με τον αριθμό και το κόστος μισθώσεων.
Ειδικότερα από το κόσκινο της εφορίας θα περάσουν αδήλωτα ακίνητα, περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων για τα στοιχεία των ακινήτων και τη διάρκεια της εκμίσθωσης ακινήτων.
Επίσης, από κόσκινο θα περάσουν περιπτώσεις ιδιοκτητών ή διαχειριστών που ενοικιάζουν πάνω από δύο ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση και δεν έχουν μετατρέψει το ΑΦΜ τους σε επαγγελματικό αλλά και ξενοδοχεία οι οποίες τυχόν έχουν αποκρύψει εισπράξεις.
Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει στην Εφορία τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, αλλά και υψηλά πρόστιμα, που φθάνουν έως και το 100% των εισοδημάτων που εισέπραξαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διενέργεια των ελέγχων και διασταυρώσεων θα συμβάλλουν οι δυο νέες ομάδας κρούσης που συστήνει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το κέντρο ειδικών δυνάμεων φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη δομή θα χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος συντονισμού, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των εξειδικευμένων ελεγκτικών δυνάμεων, επεμβαίνοντας στοχευμένα σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο αλλά και την ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων που θα διαθέτει καινοτόμα εργαλεία όπως ανάλυση μεγάλων δεδομένων, συγκριτική αξιολόγηση, διαδικτυακές έρευνες και έλεγχοι ψηφιακών συστημάτων τιμολόγησης.
Σχετικά Νέα
Επίσημα κηρύχθηκε υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Με αριθμό φύλλου 2019 εκδόθηκε ΦΕΚ που επεκτείνει και κηρύσσει γενικώς υποχρεωτική την συλλογική.
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία
Υπεγράφησαν, σήμερα (28.4.2025), στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι συμβάσεις που αφορούν στα έργα.
Ο Γκίντος της ΕΚΤ προειδοποιεί για κίνδυνο «άτακτης» αγοράς εν μέσω εμπορικών αναταραχών
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι οι ευμετάβλητες.
Προϋπολογισμός: Ποιοι φόροι έφεραν έσοδα 16,8 δισ. στο τρίμηνο
Στα 4.498 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε το πρώτο τρίμηνο το πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι στόχου για 616 εκατ..