Έφοδος της αστυνομίας κατά των… προσφύγων στα Εξάρχεια

Μια κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σήμερα στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία έκανε έφοδο σε τέσσερα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη εδώ και πολύ καιρό. Μόνο που ο «θησαυρός» αποδείχτηκε… πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησεις κατά της «εγκληματικότητας στο άβατο των Εξαρχείων» προσήχθησαν 143 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες, μάλιστα στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Σημειώνεται πως τα μικρά παιδιά, κρατώντας στα χέρια τους τα παιχνίδια τους, κοιτούσαν με απορία τους πάνοπλους αστυνομικούς που τα οδηγούσαν στις κλούβες. Οι μετανάστες που προσήχθησαν οδηγούνται στην Πέτρου Ράλλη. Προσήχθησαν επίσης δύο Έλληνες και ένας Γάλλος υπήκοος.

Τα δύο από τα τέσσερα κτίρια στα οποία έγινε έφοδος, βρίσκονται στην οδό Σπύρου Τρικούπη και το τρίτο επί της οδού Καλλιδρομίου. Έλεγχος έγινε και σε κτίριο στην οδό Φωτήλα, όπου δεν βρέθηκε όμως κανένας.

Στην επιχείρηση μετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πέταγε όλο το πρωί πάνω από την Αθήνα, ενώ είχαν αποκλειστεί και όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων διεξήχθησαν και έλεγχοι για ναρκωτικά, αλλά κι από τους οποίους δεν προέκυψε τίποτα.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που αν και επικοινωνιακά εξυπηρετεί το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ περί «νόμου και τάξης», αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη «Ξένιος Δίας».

Σχετικά Νέα