

«Το πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των πολιτών δυστυχώς είναι εξίσου σημαντικό με το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων» δήλωσε o εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.
«Οι καταγγελίες που έχουμε είναι πάρα πολλές. Είμαστε πρώτοι σε κατηγορίες για ελλιπή εξυπηρέτηση στον Συνήγορο του Πολίτη. Δεν τιμά κανέναν αυτή η κατάσταση και πρέπει να αλλάξει. Η πανδημία συνέβαλε στο να επιδεινωθεί το πρόβλημα (σ.σ. της μη εξυπηρέτησης). Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός κλήσεων που δέχονται καθημερινά τα υποκαταστήματα. Στον ΕΦΚΑ αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και του χαλασμένου και του κατεβασμένου τηλεφώνου» συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας την δημιουργία μια νέας τηλεφωνικής γραμμής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, δημιουργείται ένα νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρου για όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας. «Ο πενταψήφιος αριθμός θα είναι δωρεάν, θα εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ ημερησίως θα εξυπηρετεί έως 30.000 κλήσεις».
«Εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο πενταψήφιος. Είναι προτεραιότητα να τεθεί σε λειτουργία, μαζί με το θέμα της μείωσης των εκκρεμών συντάξεων» τόνισε, ενώ όπως διευκρίνισε, ο υπάλληλος αν μπορεί θα λύνει την ώρα της κλήσης το πρόβλημα του πολίτη. «Αλλιώς θα ψάχνει το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα παίρνει ο ίδιος υπάλληλος τον πολίτη και θα του απαντά».
Οι καταγγελίες για μη εξυπηρέτηση των πολιτών από εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα, ενώ και ο νέος διοικητής του οργανισμού, αφότου ανέλαβε, ζήτησε από τους εργαζομένους να εξυπηρετούν τους πολίτες και να σηκώνουν το τηλέφωνο.
«Υπάρχει περίπτωση πολίτη που έκανε 40 χιλιόμετρα για να πάει σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ γιατί οι υπάλληλοι δεν σήκωναν το τηλέφωνό. Υπάρχουν περιπτώσεις υποκαταστημάτων όπου συστηματικά δεν εξυπηρετούν τον κόσμο. Θα υπάρχουν και πειθαρχικές διαδικασίες ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.